Kuivuudenkin keskellä

Välillä on haastavia päiviä tai jopa vaiheita
kukapa sitä ei tietäisi
kukapa ei sitä unohtaisi
kukapa ei sitä taaas muistaisi
kun on pakko

Kuivuus voi ilmetä moninaisin tavoin. Itselläni erämaatunnelmaan on vienyt tällä kertaa jatkuneet vauvan iltaitkut sekä toistuva fyysinen kipu. Välillä erämaassa on kaunistakin, mutta asetuksissa on selviytyminen hetki kerrallaan. Itseäni rohkaisi eilen tällainen kohta:

“Siunattu on se mies, joka luottaa Herraan ja panee turvansa häneen! Hän on kuin puron partaalle istutettu puu, joka kurottaa juurensa veteen. Ei se pelkää helteen tuloa, sen lehvät pysyvät aina vihreinä. Vaikka tulee kuiva vuosi, ei sillä ole mitään hätää, silloinkin se kantaa hedelmää.”
Jeremian kirja 17:7‭-‬8

Puron partaalle istutettu puu
kuivuudenkaan keskellä
ei mitään hätää
silloinkin se kantaa hedelmää

Kuivuuden keskellä
istuta itsesi puron äärelle
kurota juuresi syvemmälle
ja näe: ei mitään hätää ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *