Rakkaus kasvupohjana

Kesäiset terveiset lomalta. Ollaan oltu siellä ja täällä, ollaan nautittu ja säädetty ja nyt nautin pysähtyä kotiin. Nautin pysähtyä, purkaa kassit ja kuormani, levätä.

Purin ja pesin varusteet ja vein 100 ja 1 asiaa paikoilleen. Nyt lapset nukkuvat, syön iltapalaa ja kuuntelen, kun mieheni soittaa kaksi viikkoa vanhalla pienollamme. Se on ihan mielettömän ihana uusi perheenjäsen. Kaikki vuorollamme odotamme, milloin pääsemme harjoittelemaan.

Nautin myös ravita sielua ja henkeä Sanalla. Joten tässäpä teillekin jakoon makupaloja efesolaiskirjeestä.

Efesolaiskirjettä kirjoittaessa Paavali oli fyysiseltä sijainniltaan vankilassa. Mutta sydämessään hän oli polvistuneena Isän edessä ja rukoili muiden puolesta. Hän oli Isän edessä, joka rakasti häntä ja pitäisi hänestä huolta loppuun asti. Hän oli turvassa ja rakastettuna, vaikka sitten vankilassa. Tässä pala hänen rukouksestaan:

Minä polvistun Isän eteen… Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte,ja

rakkaus on elämänne

perustus

ja

kasvupohja

Ef 3:17

Mieletön lupaus. Mikä ihana perustus. Ja mikä ihana kasvupohja, josta käsin kasvaa.

Ainakin minä haluan olla Kristuksen rakkauden perustuksella ja rakkauden kasvupohjalla ja sinne on kaikki, ihan kaikki muutkin kutsuttuja!

Rakkaus-sanaa käytetään paljon myös silloin, kun kyse on ruosteisesta versiosta rakkaudesta. Älä sekoita Jumalan rakkautta siihen. Jumalan rakkaus on täydellistä rakkautta, joka ei laskelmoi. Rakkautta, jossa ei ole pelkoa.

Jumalan rakkaus (agape) on kärsivällinen ja lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. (1.Korintolaiskirje 13:4-6)

Tuskin kukaan haluaa kuolla edes nuhteettoman ihmisen puolesta; hyvän ihmisen puolesta joku ehkä on valmis antamaan henkensä. Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.

Roomalaiskirje 5:7‭-‬8

Täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelossahan on jo rangaistusta; se, joka pelkää, ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa.

1. Johanneksen kirje 4:18

Tällaisen rakkauden kasvupohjaan haluan upottaa varpaani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *